In juni 2014 zijn Brassband David en Wilbert Zwier een samenwerking aangegaan die heel goed uitpakt. Als brassband zijn we een uitdagende richting ingeslagen waarbij we een passende dirigent hebben gevonden in de persoon van Wilbert. Hij is een enthousiaste en gedreven dirigent uit Groningen. Zijn eerste muzikale stapjes heeft hij gezet bij de fanfare in zijn geboortedorp Wilsum. Hij is daar uitgegroeid tot een goede trombonist. Dankzij de muzikale lessen van Henk Beens is hij geïnspireerd geraakt om aan het conservatorium te gaan studeren.  Wilbert is gestart bij het Artez Conservatorium in Zwolle bij docent Jilt Jansma. Het vervolg van die studie heeft hij afgerond bij het Prins Claus conservatorium in Groningen.

Wat we bij Brassband David zo waarderen in Wilbert is de brede kennis van orkesten. Dit komt doordat hij tijdens zijn studie een schat aan ervaring heeft opgedaan bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Ook was hij stagiair en remplaçant bij o.a. het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Naast kennis van orkesten heeft Wilbert ook vakmanschap in het dirigeren om Brassband David tijdens de repetitie te leiden. Na zijn studie trombone heeft hij een studie dirigeren gevolgd, ook aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Met de goede lessen en begeleiding van Klaas van der Woude en Tijmen Botma en masterclasses van o.a. Jan Stulen, Norbert Nozy en Rune Bergmann is Wilbert uitgegroeid tot een inspirerende, muzikale en verbindende dirigent. Hij weet de musici van onze band tijdens de repetities zo te boeien dat elke repetitie een muzikaal feest is.

Als cultureel ambassadeur van Zwolle vraagt de Brassband David veel van haar dirigent Wilbert. We willen mensen verrassen en bij elkaar brengen met net iets meer. Wilbert denkt daarin mee en inspireert ons daarin. Naast David dirigeert Wilbert ook de fanfare “Studio” in Stiens en de muziekvereniging “Oranje” in Roden. Ook een aantal leerlingen en leerlingenorkesten horen tot zijn muziekpraktijk.  Al die invloeden maken Wilbert tot een groot en compleet dirigent met muzikale wortels in semiprofessionele en de betere amateurorkesten.  

We gaan aan Wilbert Zwier nog veel plezier beleven en mooie muzikale en culturele stappen met hem maken.