Brassband David op het podium van het Vlaams Open Brassband Kampioenschap 2012

14 april 2012, Mechelen – Met 83,3 punten heeft brassband David uit Zwolle een derde plaats behaald in de B-categorie op de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen. De winst ging naar Bachus Brass uit België. Het kampioenschap werd gehouden in de Belgische stad Mechelen.

De olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen, was uitgangspunt om deel te nemen aan het concours voor David. De brassband laat zich sinds lange tijd weer zien op het concourstoneel. De aanstelling van de nieuwe en inspirerende dirigent John Blanken is daarbij een belangrijke factor. Na een roerige tijd bouwt de band weer aan de toekomst. De weg omhoog is met deelname aan de VOBK en het prachtige resultaat wat daaruit volgde gevonden.

Brassband David heeft dit resultaat in de wacht gesleept met het spelen van het verplichte werk ‘Prelude for a Hero’ en het keuzeprogramma wat bestond uit het grote werk ‘Saga of the Haakon the Good’, de prachtige euphoniumsolo ‘Lento’ en ‘The Oyen Side’. De euphoniumsolo werd gespeeld door Geert Jan Kroon, spelend bij o.a. Waldbrass uit Friesland. De juryleden van het concours waren Jan van der Roost, Ian Porthouse en Blaise Héritier.

Na het concoursoptreden werd David uitgenodigd om een openlucht-concert te verzorgen in het hart van Mechelen. Dit kon op veel belangstelling rekenen, waarbij zelfs de VRT (Vlaamse televisie) de brassband opnam in het 7-uur journaal.

[hana-flv-player video=”http://www.brassbanddavid.nl/wordpress/wp-content/uploads/2012/11/193030348ONL1204144174026.urlFLVLong.flv” width=”780″ description=”Brassband David in het VRT Journaal” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

[jwplayer mediaid=”148″]

Dat de brassband weer bloeit en groeit blijkt ook uit aanmelding van nieuwe leden. Nog niet alle vacatures zijn ingevuld maar er hebben zich al 4 nieuwe leden aangemeld. Mocht u de brassband willen beluisteren dan kan dat onder andere op het IJsselfestival op 23 juni te Zwolle.