ZWOLLE – ‘Brass van eigen bodem’ is het thema van het jubileumconcert waarmee Brassband David, zaterdag 8 april van zich laat horen. Speciale gast deze avond is de Zwolse zangeres Esther Groenenberg. Zij zal onder meer haar hit ‘Oh meisje’ laten horen, dit keer onder muzikale begeleiding van Brassband David.

Het programma staat zaterdagavond 8 april in het teken van de Nederlandse muziek. Esther Groenenberg zingt Nederlandse levensliederen en pophits, begeleid door Brassband David. Ook het klassieke brassband repertoire komt voorbij, maar dit keer speelt Brassband David uitsluitend werk van Nederlandse componisten. De B-Band -het jeugdorkest van Brassband David- zal op eigen wijze invulling geven aan het thema ‘Brass van eigen bodem’ met Nederlandse muziek uit de hele geschiedenis. Zowel de A- als de B-Band staat onder muzikale leiding van dirigent Wilbert Zwier.

Brassband David nodigt iedereen van harte uit om zaterdag 8 april aanstaande bij het concert aanwezig te zijn. Het optreden begint om 20.00 uur en vindt plaats aan de Geert Grootestraat 11 in Zwolle. Entree is € 10,00 en kaarten reserveren kan via contact@brassbanddavid.nl.

Cultureel Ambassadeur
Brassband David is de enige brassband in Zwolle en de oudste Zwolse muziekvereniging.

De muziekvereniging werd al in 1895 in Zwolle opgericht en bestaat 122 jaar. De afgelopen jaren profileert Brassband David zich, met succes, als Cultureel Ambassadeur van Zwolle. De vereniging wil graag verrassen met spannende concerten. We hebben een eigenwijze kijk op muziek maken en willen mensen met cultuur verbinden. Dit dragen we graag binnen en buiten de stadsgrenzen uit want we zijn, als Zwolse vereniging, trots op Zwolle.