Op 28 november hebben we een mooi concert gegeven in de serie HRFSTWND. Samen met brassband Excelsior uit Zalk hebben we in Kampen laten horen wat op niveau in een brassband spelen inhoud. Gezien de enthousiaste reactie van het publiek mogen we trots zijn op onze prestaties.

Voor de pauze heeft brassband David de spits afgebeten. De zaal was goed gevuld en daar waren we heel blij mee. De gerenoveerde stadsgehoorzaal in Kampen is een prachtige zaal voor het publiek. Dit biedt de mogelijkheid om een avond te genieten van mooie brassband muziek.

We hebben een ambitieus programma samengesteld voor onze band. Dit was meteen al te horen bij de opening met “Jubilee Overture” van Philip Sparke. Met dit lievelingswerk van onze dirigent Wilbert Zwier hebben we ons visitekaartje afgegeven. Met het stuk “Light of the World” hebben we laten zien dat we muzikale ambitie en een christelijke achtergrond kunnen combineren. Onze uitvoering leidde tot kippenvel van emotie bij de musici en waardering bij het publiek. Uiteraard mocht het NBK stuk “the Son of Light” niet ontbreken. Het vervolg met Gaelforce luidde het lichtere gedeelte van het programma in. Onze dirigent zweepte het tempo op zodat de ventielen van de euphoniums en cornetten bijna oververhit raakten. Ondanks dat hebben we het Keltische karakter in deze muziek wel laten horen. Een goede mars is altijd een prachtige afsluiter van een programma. Wilbert Zwier heeft gekozen voor de mars BB&CF. Dit werd door het publiek met enthousiast applaus gewaardeerd. We kregen in de pauze opmerkingen in de trant van “David moet eens op een vrijdag na Pinksteren naar Saddleworth” in Engeland om daar deze mars te laten horen.

Na de pauze heeft ook Excelsior Zalk zeer mooi gespeeld. Na afloop is het , mede dankzij de muzikanten van David, nog lang onrustig geweest in Kampen.