Hrfstwnd-opener een succes

Brassband David beet op 5 oktober het spits af met het allereerste Hrfstwnd-concert in Overijssel.
De provincieburen uit Gelderland werden al meerdere jaren met de muzikale klanken uit de Hrfstwnd-reeks verblijd, maar nu is ook de IJsselsprong gemaakt met een uiterst geslaagd optreden van David in het prachtige theater Odeon De Spiegel in Zwolle.

Samen met de Christelijke Muziekvereniging Hattem welke na de pauze een fors programma neerzette was het voor de koffie de beurt aan de brassers. Op verzoek werd een luchtig programma gebracht waarbij het welluidende, maar toch best substantiële werk “Blazon” van Peter Graham centraal stond.
Naast Blazon werd met de opener “Horizons” de nieuwe outfit van David aan het publiek getoond. Door de gewijzigde opstelling waarbij de cornetten en trombones naast en achter het zachte koper staan kon het publiek het zwart-zilveren tenue goed aanschouwen. Het programma werd verder afgemaakt met het verstilde “O Magnum Mysterium” van de Noorse Amerikaan Morten Lauridsen en Blenheim Flourishes.

David sloot het optreden af met het altijd swingende “A Brand New Day” uit de musical The Wiz. Al met al een fijn optreden en een waardige opening van een hopelijk nog jarenlange reeks van Hrfstwnd-concerten in Overijssel.

1 reactie

  1. Marjo

    Foto’s: Frits Volkers.