Jeugdleden spelen op de Play-inn van Amsterdam Brass

De jeugdleden van Brassband David zijn heel fanatiek. Ze leggen de lat hoog en willen veel leren. Een leuke manier is het bezoeken van een play-inn. Gelukkig helpt Amsterdam Brass daarbij door het organiseren van een play-inn. Dit is natuurlijk een uitdaging voor Jeroen jr, Mirjam en Esther. Als leden van de Cultureel Ambassadeur van Zwolle wil je graag van je laten horen en daarom hebben ze graag meegedaan.

Dit jaar stond de play-inn in het teken van de klassieke brassband werken. Het echte testpiece is Variations for Brassband van Vaughan Williams.  De jeugdleden hebben er hard op geoefend om toch goed mee te kunnen doen. Door met het filmpje op youtube mee te spelen hebben ze heel snel wat geleerd. Daarnaast werd ook de bekende Valdress mars J.Hanssen en Ovation van Martin Ellerby gespeeld. Ook een hele kluif voor onze jongste leden. 

Deze klassiekers waren een stevige kluif. Niet alleen muzikaal maar ook qua concentratie. Complexe muziek waarbij het lastig is om de hele dag het hoofd erbij te houden.

Gelukkig was er een bekende uitsmijter. We speelden ook Sosban Fach van Gareth Wood. Deze is heel bekend van het optreden van de A-Band en kon daardoor makkelijker meegespeeld worden. Er is heel, heel veel geleerd deze dag en na afloop hebben we ons al aangemeld voor volgend jaar.

 

 

 

1 reactie

  1. Amsterdam Brass

    Leuk dat jullie er waren.

    Groet, Marcel Schot
    pr@amsterdambrass.nl