Op 8 april hebben we weer ons jubileumconcert gehouden. Met het thema “Brass van eigen bodem” hebben we een zeer mooi programma samengesteld.  Dit werd bijzonder gewaardeerd door het publiek. Met een zeer afwisselend programma was er voor elk wat wils te luisteren en te zien. Ook de Zwolse zangeres Esther Groenenberg is natuurlijk een echte publiekstrekker. Dit was ook te merken want de zaal zat vol. De muzikanten van de A en de B-Band hebben genoten. Het was zeer geslaagd!

De avond werd geopend door de B-Band. Deze club met jonge en enthousiaste mensen staat bekend om hun creatieve ideeën die ze combineren met muziek. Ze hebben het verhaal van de Zwolse blauwvingers met muziek gecombineerd. Met beelden en een heuse brandweertoeter is het perfect vertaald in een belevenis voor het publiek. Echt een cultureel hoogtepunt waar Brassband David om bekend is.

Daarna was de A-Band aan de beurt en laten ze zien wat ze kunnen. Het is te horen dat onder onze enthousiaste dirigent Wilbert Zwier het niveau aan het stijgen is. Met twee muziekstukken, die concours waardig zijn, heeft de band een visitekaartje afgegeven. Ook de solisten uit de band laten horen waar onze club toe in staat is.

Na de pauze was het een muzikale verrassing. Met Esther Groenenberg en een aantal mooie muzikale Nederlandse liedjes is het geweldig geworden. Met hits zoals Avond en de Zee hebben we het publiek muzikaal kunnen verrassen. Een mooie stap voor ons op onze muzikale reis. Hier zijn we als band heel erg trots op en we hebben samen ontzettend genoten van deze avond.