Op Koningsdag spelen de A-Band en de B-Band  in Berkumstede.  We spelen hier voor de 38ste keer en elke keer is het weer een feestje. We starten altijd om 10:00 uur in de huiskamer. De beide Bands hebben weer een passende muziekkeuze ingestudeerd. Dit jaar hebben we iets speciaals op het programma staan.

B-Band

De B-Band begint het optreden. Deze band heeft veel jonge enthousiaste mensen. De mensen van de B-Band zijn heel creatief en hebben het verhaal van het ontstaan van de bijnaam “Blauwvingers” gebruikt. De bijnaam voor Zwollenaren is al jarenlang “Blauwvingers”. Een echte Zwollenaar is daar trots op. Niet iedereen weet waar dit vandaan komt. Dit verhaal moet levend gehouden worden en doorgegeven worden aan volgende generaties. De B-Band heeft een eigentijds beeld van dit verhaal gemaakt en wil zo het doorgeven aan andere jongeren.

A-Band

De A-Band vervolgt het programma. Ze spelen een aantal frisse muziekstukken die herkenbaar in het gehoor liggen. Ook oudhollandse liederen hebben we op het programma staan. Als afsluiter spelen we de Davidmars. Dit muziekstuk hebben onze erevoorzitter Frits Volkers en dirigent Frank Poel ons aangeboden. Ze hebben de oorspronkelijke David mars bewerkt en een mooi slot toegevoegd. Dit slot is op het thema van het Zwolse stedelied. Een herkenbaar geheel voor het publiek. Fijn dat we dit kunnen spelen op koningsdag in Berkumstede.