Wellicht vroeg u zich donderdag avond af waar die muziek toch vandaan kwam die in de binnenstad vanaf grote hoogte over u kwam? Dat geluid kwam vanaf de Peperbus. Een aantal leden van Brassband David brachten daar in het kader van de jaarlijkse Beiaard Zomeravondconcerten enkele muziekstukken ten gehore.

Dit concert is een unieke samenwerking met de stadsbeiaardier van Zwolle Martien van der Knijff. Het concert was gratis te beluisteren vanuit de binnentuin van het stedelijk museum en het werk van de beiaardier was live te volgen op grote schermen.

Brassband David is een orkest dat bekend staat onder de prestigieuze titel ‘Cultureel Ambassadeur Zwolle’. “Als dit optreden daar van geen uiting is eet ik mn sokken op”, aldus voorzitter Jeroen vd Meer.

Het publiek genoot met volle teugen. De koperblazers op de Peperbus waren in de hele stad Zwolle te horen.

Brassband David is trots op haar stad, én op haar muzikanten die met enthousiasme iedere donderdag weer, met veel plezier muciseren en samen werken naar mooie resultaten op concerten en concoursen. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Wilbert Zwier. Brassband David hoopt aan meer van dergelijke culturele evenementen te mogen bijdragen.