Gisteren hebben we de laatste try-out voor de NBK gespeeld. Het was een ongelooflijke opkomst. Het repetitie gebouw was haast te klein om het publiek te bergen.
Na een kopje koffie hebben we eerste genoten van de B-band. Het is goed te horen dat ze de stijgende lijn te pakken hebben. De kraamkamer van de A-band is hoopgevend voor de toekomst.

Daarna vervolgde de A-band met de Saga of Tyrfing. De uitvoering van de Saga was nog mooier als vorige week in Tzum. Ook de aanwezige supporters en oud leden waren het daar mee eens. Dit belooft wat voor de NBK. We proberen zaterdag te laten horen dat we de terechte cultureel ambassadeur van Zwolle zijn.

Na de uitvoering was het tijd voor een officieel moment. Ernst Groenenberg is 25 jaar lid van Brassband David. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ernst heeft in diverse rollen veel betekend voor de vereniging. Niet alleen op muzikaal maar ook op organisatorisch vlak. We waarderen dit en hebben hem daarom geƫerd met de zilveren speld van de bond. Deze werd uitgereikt door onze erevoorzitter Frits Volkers. Een waardig moment en een grote verrassing voor Ernst. We hopen nog dat we nog jarenlang van hem kunnen genieten.

Na afloop hebben we nog lang bijgepraat en vooruitgekeken naar de NBK van zaterdag. Spannend!