Op zaterdag 13 februari nemen de leden van het B-Orkest van Brassband David deel aan het solistenconcours in het Groenhorst College te Emmeloord. De avond begint om 19:30 en wordt door Flevo Brass georganiseerd.  Van verschillende collega verenigingen uit de polder zullen talentvolle en jonge musici deelnemen. De muzikale prestaties zullen van tips en tops worden voorzien door een zeer deskundige  en positief enthousiaste tweekoppige jury.

De muziekopleiding bij Brassband David bloeit weer. Er worden nog steeds grote stappen gemaakt en muzikale niveau van de B-Band stijgt nog steeds. De leden van de B-band willen hun muzikale vorderingen graag meten met andere brassband muzikanten.  Hiervoor zullen ze aan het solistenconcours in Emmeloord deelnemen.  Dit wordt gehouden in het prachtige Groenhorst College in Emmeloord.

Er is al goed voorbereid zodat het beste beentje voorgezet kan worden. Zo heeft Esther het bekende melodie “Scarborough Fair” ingestudeerd. Ze wordt met haar trombone begeleid door de euphoniumsspeler van de A-Band Benita Dam op de piano.

Mirjam maakt ook gebruik van de pianobegeleiding  door de bekende melodie Haleluia van Leonard Cohen te vertolken. Ze weet dit op een subtiele wijze tot een muzikaal interessante interpretatie te brengen.

Voor ons jongste lid Jeroen van der Meer jr.  is het erg spannend. Toch doet hij mee aan deze uitdaging. Hij heeft een tweetal duetten uitgezocht die hij samen met Mirjam gaat spelen.

Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Fantastisch dat dit zo door Flevo Brass wordt georganiseerd.  Een groot compliment voor deze brassband. Heel knap hoe ze nu bezig zijn en ze ontwikkelen.