Zoals gebruikelijk was de eerste zaterdagavond van april in de agenda van vele Davidvolgers gereserveerd voor het voorjaarsconcert van David in de Fonteinkerk. Het is eveneens een goede traditie dat David voor dit concert een beroemde solist uitnodigt, en op 5 april 2008 gaven maar liefst twee solisten acte de presence: Katrina Marzella en Brenden Wheeler.

Katrina was in 2007 ook al te gast bij David, en de samenwerking verliep dermate dat een hereniging niet kon uitblijven. Ze nam haar vriend Brenden, solo-euphoniumspeler van de Britse kampioensband ‘Leyland’ mee, en zowel apart als gezamenlijk brachten ze enkele hoogwaardige stukken muziek ten gehore; uiteraard begeleid door David die ook een groot aantal solowerken op het programma had staan.

Dat beide solisten en de band een geslaagd concert neergezet hadden bleek wel uit de reacties van het publiek welke dirigent Annema en de solisten kon verleiden tot twee toegiften, waarbij het technische “Flight of the Bumblebee” door Marzella op klompen werd uitgevoerd. Klompen die ze ’s middags had ontvangen van de voorzitter omdat deze Schotse baritonniste niet kon geloven dat er in Nederland echt op “Wooden Shoes” gelopen werd. Ze was beslist: “Dat is onmogelijk”.

Na afloop van het concert was er de gelegenheid om met de solisten, de dirigent en de bandleden nog wat na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Hiervan werd uiteraard gretig gebruik gemaakt want immers: Muzikaliteit en gezelligheid gaan bij David hand in hand.