3nieuweleden2016Onze band timmert goed aan de weg. We worden herkenbaar als cultureel ambassadeur van Zwolle en dit trekt nieuwe leden aan. Deze week hebben we weer drie nieuwe leden mogen verwelkomen. We zijn hier heel blij mee en we heten ze van harte welkom op de repetitie. Natuurlijk worden ze meteen opgenomen in de Brassband David familie.  Afgelopen repetitie hebben Janneke van Zwolle, Kim van Gelder en Benita Dam voor het eerst echt meegedaan.  Hieronder zullen we ze verder introduceren.

Janneke van Zwolle

Ze heeft een optreden van ons koper ensemble gehoord en was meteen verkocht. Het muzikale samenspel en de gezelligheid is iets wat haar trok en daarom wilde ze graag bij ons aanhaken. Ze versterkt de “back row” op de 3e cornet.

Gister mocht ik voor de 2e keer bij de repetitie zijn van Brassband David  Wat een heerlijke en enthousiaste mensen zijn dat zeg. Ik voel mij er welkom en ik vind het heerlijk om na 12 jaar weer onderdeel te mogen zijn van een groep wat mooie muziek wil maken. Ik wist eigenlijk niet hoeveel ik het had gemist, tot ik daar vorige week voor het eerst zat. Het voelt meteen ook thuis, de handigheid moet nog wat ‘gesmeerd’ worden, maar gaat wonderlijk goed. Het is net fietsen, dat verleer je niet!

Janneke van Zwolle op Facebook

Kim van Gelder

Kim komt uit een muzikale familie. Dit is goed te horen want een muzikaal talent dat heeft ze!!! Zelf is ze opgeleid bij de Eendracht in Wezep en daar speelt ze nog steeds samen met haar familie. Voor de NBK heeft ze al een tijdje bij ons ingevallen. Dit beviel zo ontzettend goed dat we blij zijn dat ze wat langer bij ons wil blijven. Ze is een perfecte aanvulling op de repiano cornet waar ze haar muzikale ambities kan invullen.

Vanaf afgelopen donderdag als lid bij brassband David gespeeld op repiano cornet. Het word een top tijd met deze mensen, thnx!

Kim van Gelder op Facebook

Benita Dam

Ook Benita komt uit een muzikale familie. Haar vader speelde alle instrumenten die in een brassband zitten en haar moeder dirigeert diverse koren. Ze heeft de muziek met de paplepel ingegeven gekregen. Onze oud dirigent Dirk Annema heeft haar opgeleid zodat Benita de euphonium uitstekend beheerst. Zelf heeft ze een aantal jaren bij de collega’s van Christelijke Muziekvereniging Hattem gespeeld. Daarnaast heeft Benita al een tijdje op proef meegespeeld met onze B-Band. Ze speelt daar op haar euphonium. Het klonk al zo goed dat we haar hebben gevraagd om ook in de A-Band te komen spelen.  Ze speelt daar op de 2e euphonium. Fijn dat onze “kraamkamer” de eerste spelers aflevert voor het hoogste niveau.  We kunnen zo iedereen blijven boeien en binden.