Donderdag 6 juli zoeken de Zwolse culturele ambassadeurs – Brassband David en muziekvereniging Excelsior – een podium in Zwolle waarbij ze het publiek kunnen meenemen in de muzikale voorbereidingen naar een uniek evenement. In aanloop naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade laat Excelsior voor de derde keer haar concoursprogramma horen.

De samenwerking voor het try out concert op 6 juli is gezocht en gevonden in dé cultureel ambassadeur van Zwolle, Brassband David: de brassband die van elk optreden een bijzonder optreden weet te maken en als cultureel ambassadeur de verbinding zoekt en vindt. Dit Zwolse dubbelconcert staat voor Excelsior volledig in het teken van het WMC. Zij zal dan ook haar volledige concoursprogramma ten gehore brengen.

Als cultureel ambassadeur zoeken we de verbinding met andere disciplines. Hoe mooi is het dan om met een andere vereniging uit Zwolle in het nieuwe theater in de Stadskamer te spelen.  In het culturele hart van Zwolle laten we beiden horen en zien wat we voor cultuur minnend Zwolle kunnen betekenen. Als eerste amateur vereniging in deze nieuwe concertzaal. Wauw!!!

Brassband David brengt een programma ten gehore met als thema ‘Succes!’. Op muzikale manier zwaaien ze Excelsior Westenholte uit op hun reis naar Kerkrade en wensen ze dé fanfare uit Westenholte ontzettend veel succes en plezier.

Het Cultureel ambassadeursconcert op donderdag 6 juli begint om 20.00 uur. Locatie is De Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. Entree is gratis.