We zijn heel blij dat we het Drents Jeugd Orkest samen met ons een concert wil verzorgen op 5 november. Het Drents Jeugd Orkest bestaat uit jeugd en is bijzonder gedreven en enthousiast en daarom past het goed met Brassband David.  Dit concert wordt gehouden in de Sionskerk aan de Glanerbeek 10 te Zwolle en begint om 20:00 uur en we hopen u te mogen begroeten bij de culturele ambassadeur van Zwolle.Voor Brassband David is het belangrijk dat de muziek in een thema geplaatst wordt. Voor dit concert hebben we voor het thema “Bergen” gekozen. De muziek is daarbij uitgezocht zodat we cultureel een stapje maken.

Het concert wordt geopend door de B-Band. Dit jonge ensemble heeft het voor elkaar weten te krijgen om passende en speelbare muziek uit te zoeken. Gezien de vele familiebanden in de B-Band wordt het een kwinkslag naar de familie “Von Trapp”.

De A-Band van Brassband David vervolgt het programma met onder andere de “The Raid” van Oliver Waespi en “Cry of the Mountain” van Howard Lorriman. Dit zijn testpieces met als verbindende factor dat ze thematisch zijn en in het teken van bergen staan. Dit wordt muzikaal genieten en beleven.

Na de pauze gaat het Drents Jeugd Orkest optreden. Met hun reputatie belooft het een indrukwekkend optreden te worden. De jeugd uit Drente zal alles uit de kast halen om  een mooie muzikale afsluiter neer te zetten. Het enthousiasme en passie is zeer aanstekelijk en dit past precies bij Brassband David.
Het Drents Jeugd Orkest staat onder leiding van twee dirigenten. Dit zijn Nico Siefers en Alfred Willering. Beiden hebben een goede band met Brassband David. Welke dat is ……..
Dat zullen we op het concert toe lichten.

U bent van harte uitgenodigd.