Op het concert concours in Enschede heeft Brassband David een eerste prijs met promotie verdient. We hebben mooi gespeeld op een prachtig podium met een mooi programma rondom het thema bergen. Hier hoort de band thuis als cultureel ambassadeur van Zwolle. Gelukkig is het gewaardeerd door de jury. De band is hier heel blij mee en dankbaar voor. Dit is een grote beloning voor de brassband na jaren hard werken en een stijgende muzikale lijn inzetten en vasthouden. Voorzitter Jeroen van der Meer sr. was meer als blij en trots op de band.

 

 

concours_podiumVoor deze prestatie heeft de brassband zich enorm goed voorbereid. We waren er meer dan aan toe om een goede prijs binnen te slepen. Als voorbereiding hebben we een studie weekend gehad en een dubbelconcert gehouden. Na weken goed repeteren met bijna alle repetities waarbij de band voor 100% aanwezig was hebben we dit resultaat neer kunnen zetten.

Vooraf aan het concours was de spanning niet aanwezig. nog even een band-selfie maken was geen probleem.  We hadden er gewoon heel veel zin in. De drie stukken die we uitgezocht hadden passen bij de band. De verwachting was dat het goed zou gaan op het podium.

concours_podium2Tijdens het spelen gingen een heleboel dingen beter dan op de repetities. Dit was helemaal geweldig. Onze dirigent Wilbert Zwier steeg boven zichzelf uit. Een paar kleine slordigheidjes slopen er dankzij de zenuwen in. Door het samenspel, dat we geleerd hebben tijdens de voorbereiding, konden we dit prima opvangen en corrigeren. Het heeft geleid tot een zeer mooie uitvoering van de stukken.

Het wachten tot de uitslag duurde lang. Gelukkig konden we genieten van een paar hele mooi harmonieorkesten. Onze voorzitter mocht op het podium het jury verslag in ontvangst nemen. Het was een verrassing dat we zo goed geëindigd waren. we hebben dit nog goed gevierd in het muziekcentrum.concours_band