Zaterdag 5 november heeft Brassband David een dubbelconcert gegeven in de Sionskerk in Zwolle. Op dit dubbelconcert speelden niet alleen de A-Band en de B-Band maar had Brassband David ook het Drents Jeugd Orkest uitgenodigd. Samen was het een mooie muzikale avond die rondom het thema bergen was geprogrammeerd. De kerk was meer dan aangenaam vol en het publiek heeft genoten van de verschillende muziekverenigingen en muziekstijlen. Dit dubbelconcert met Brassband David en het Drents Jeugd Orkest was een groot succes.

Na afloop van de repetitie onder het genot van een drankje ontstaan meestal goede ideeën. Zo ook het idee om met Brass_mg_9129band David en he Drents Jeugdorkest samen een concert te geven. Op 5 november was het DJO in de buurt en voor ons een goede mogelijkheid om ons repertoire voor het concours op 12 november te laten horen aan onze Zwolse fans. Wij, als Cultureel Ambassadeur Zwolle, vinden het belangrijk dat we ook in Zwolle laten horen waar we mee bezig zijn. Zo hoort niet alleen het publiek in de zaal tijdens het conours wat Brassband David kan, maar ook onze vaste Zwolse achterban.
Na een mooie voorbereiding was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zover. Als decor de mooie Sionskerk en een goed gevulde zaal kon het concert om 20.00 uur beginnen. De avond werd geopend door onze ladyspeaker Merel, die ons vakkundig door de avond heeft gepraat.

_mg_9124De B-Band mocht het spits afbijten. Dat deden zij door het verhaal van ‘The Sound of Music’ met een knipoog te vertolken. In de voorbereiding hebben de leden van de B-Band zelf het verhaal bedacht, de muziek uitgezocht en de kostuums uitgezocht. Na een spectaculaire opkomst, met millitaire precisie uitgevoerd, werd het publiek meegenomen in het verhaal van de huishoudster Mary die bij de familie komt en als klapper op de vuurpijl ten huwelijk gevraagd is door de strenge vader. De B-Band heeft het fantastisch gedaan! De solo’s van Mirjam, Esther en Jeroen waren prachtig en vol overtuiging. Ruben gaf zijn eerste concert en was best een beetje zenuwachtig, maar eenmaal op het podium ging hij er helemaal voor. Het publiek heeft genoten en goed van zich laten horen tijdens het slotlied Do-Re-Mi waarbij het publiek volop mee heeft gezongen. Wat een feest._mg_9126

De A-band opende haar programma met het mooie koraal Choral. Bijgestaan door de beelden van berglandschappen op de beamer, was dit koraal een lust voor oog en oor. Om het publiek nog meer mee te nemen in het thema ‘Bergen’ heeft Arne zijn best gedaan om door middel van beeldmateriaal de beleving nog instenser te maken. Wat, aan de reacties uit het publiek te horen, goed gelukt is. The Raid, een mooi maar lastig concertwerk wat ook gespeeld is in de 2e divisie op de afgelopen NBK, werd daarna gespeeld. Tot slot speelde de A-band ‘Cry of the Mountain’. Waarbij er tijdens het deel ‘Avalanche’ (lawine), een mooie combinatie was tussen beeld en geluid door de beelden van lawines en de opzwepende muziek.
_mg_9127Na de pauze was het de beurt aan het Drents Jeugdorkest met als dirigent Alfred Willering. Ook hier kan een connectie gemaakt worden, Alfred is namelijk de broer van onze es-bassiste Tineke. Een groot en jong harmonie orkest die duidelijk erg veel plezier hebben in het spelen. Ondanks een studiedag en een concert eerder op de dag, zetten zij een veelzijdig programma neer. Naast mooie rustpuntjes brachten ze ook lichte muziek waarbij het publiek niet stil kon zitten.
Kortom, wij kijken terug op een succes_mg_9135volle avond waar we samen met het Drents Jeugdorkest een veelzijdig concert hebben kunnen geven. Jong, oud, koper, hout, hits, concourswerken, alles is voorbij gekomen. Wij willen het Drents Jeugdorkest en natuurlijk ons publiek bedanken, zonder jullie was het niet gelukt.