Na een samenwerking van achttien jaar heeft de Zwolse brassband David bekend gemaakt dat dirigent Dirk Annema besloten heeft de band te verlaten per 20 augustus a.s. Wel blijft Annema in de toekomst voor David beschikbaar voor het maken van arrangementen, eventuele invalbeurten en/of sectierepetities. Inmiddels heeft David de selectieprocedure voor een nieuwe dirigent opgestart. In verband met de zomerperiode hoopt men in Zwolle voor eind juni rond te zijn met een nieuwe muzikaal leider, reden waarom David zich terugtrok voor deelname aan Eurobrass.

Dirk Annema

Annema bracht de Davidianen naar de eerste divisie. Een positie die de band door de jaren heen heeft weten te handhaven.

Annema: “ik was van plan aan het eind van het vorige seizoen te stoppen bij David. Toen in juni 2008 duidelijk werd dat het afronden van de opnamen van een cd ( financieel) mogelijk was later dat jaar besloot ik dit project als mijn afscheid tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Dat er dit voorjaar nog een concert achteraan kwam met het pianoduo Blaak, een lang gekoesterde wens van mij, was een heerlijk toetje”.