Martijn en Stefan BlaakDe combinatie piano en brassband leek voor ons voorjaarsconcert even subliem als uniek, en met de broers Martijn en Stefan Blaak die samen het pianoduo Blaak vormen had David twee toppers gecontracteerd om samen het traditionele voorjaarsconcert mee uit te voeren. De zoektocht naar geschikte muziekstukken in de combinatie piano en brassband bleek een lastige-. Het ene werk was niet verkrijgbaar terwijl weer van een ander werk door de componist was aangegeven dat het niet meer uitgevoerd mocht worden. Dat er uiteindelijk toch twee substantionele werken en een uitsmijter uitgevoerd konden worden in deze unieke combinatie geeft ons diepe bewondering voor de muziekcommissie.

Het bijna twintig minuten durende tweede pianoconcert van Shostakovich bleek een flinke kluif, niet in de laatste plaats voor de begeleiders van David. Dat het publiek deze zware kost toch zeer goed wist te waarderen pleit voor de solist van Martijn Blaak en de begeleiding onder leiding van dirigent Dirk Annema. Twee hoogtepunten op deze avond waren het met klezmer-invloeden doorspekte vijfdelige werk “Call of the Cossacks” dat door het publiek zeer gewaardeerd werd getuige het enthousiaste en langdurige applaus, en de fantasia voor piano “Christ is the answer” met solist Stephan Blaak en de begeleiding van de Davidianen die voor deze gelegenheid niet alleen bliezen (en sloegen) maar ook uit volle borst en met overtuiging het thema vocaal ten gehore bracht.

Uiteraard was David ook zonder piano te beluisteren zoals onder andere in de hoornsolo : “An Untold Story” met Janet Visscher als soliste en Peter Graham’s “Renaissance”, een aantal jaren geleden nog verplichte kost tijdens de Nederlandse Brassbandkampioenschappen.

De staande ovatie van het publiek aan het einde van het concert bewees eens te meer dat David de juiste koers is ingeslagen met haar afwisselende concerten welke serieuzer repertoire afwisselt met lichtere kost.

Na het goed verzorgde hapje en drankje voor de aanwezigen in de foyer kon geconcludeerd worden dat het publiek weer zeer tevreden naar huis ging. David’s doel was weer behaald: Goede muziek combineren met aangenaam verpozen.