Brassband David gaf op zaterdag 29 oktober 2011 onder leiding van interim-dirigent Erik Janssen een uniek najaarsconcert samen met het harmonieorkest van muziekvereniging Advendo Nijverdal.

Brassband David speelde in navolging van de Schilderijententoonstelling en The Armed Man een meer traditioneler programma. Onder andere de Jubilee Overture van Phillip Sparke, de alt-hoornsolo An Untold Story en de mars Simoraine. Helaas was de altsolist van David onverwacht ziek. Gerdineke Engberts, de vriendin van één van de euphoniumspelers van de band, hielp de brassband uit de brand en speelde op haar altsaxofoon de solo op een geweldige wijze. Altsax en brassband, ook een prima combinatie..!!

Advendo stond onder leiding van dirigent Dirk Annema en speelde o.a. een werk van David R. Gillingham, with Heart and Voice en enkele delen uit de suite from the ballet “Romeo & Juliet” van Sergej Prokofieff.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden met de mars Arnhem van A.E Kelly en the lost Chord van A. Sullevan.

Een avond waarop aangenaam muziek werd gemaakt en waar zowel muzikanten alsook publiek (de zaal zat vol) van genoten hebben.