In memoriam Ton Visscher (1952-2018)

Op woensdag 7 maart bereikte ons het nieuws dat Ton Visscher op 65-jarige leeftijd is overleden.

Ton’s leven was voor een groot deel verbonden aan Brassband David. In 1963 werd Ton lid van David Zwolle, samen met zijn zus Janet Visscher. Hun vader was al jaren een zeer actief lid van David en nam hen beiden mee naar onze vereniging. Ton begon op bariton, maakte een uitstap naar trombone en keerde weer terug naar de bariton. Na 55 jaar lidmaatschap was dat nog steeds zijn plekje in de band.

Maar ook is Ton’s inzet en bijdrage aan de vereniging op andere manieren groot geweest. Hij heeft jarenlang de B-Band organisatorisch onder zijn hoede gehad. Als bibliothecaris heeft Ton heel wat vrije uren besteed aan het uitzoeken en kopiëren van de bladmuziek en het bijhouden van de muziekbibliotheek. Een bekend beeld voor iedereen die bij David heeft gespeeld is Ton’s muziektasje, die hij elke repetitie bij zich had. Hij had altijd een extra set bladmuziek bij zich zodat iedereen mee kon spelen.

Ton was een echte muziekliefhebber en speelde naast David ook bij buurvereniging Ons Genoegen in Hattem en het Zwols Symphonie Orkest op de 1e trombone. Met zijn trombone ging hij in de Kerstperiode langs het verzorgingstehuis om Kerstliederen voor de bewoners te spelen. Ook is hij lange tijd actief geweest voor de Muziekschool in Zwolle.

Ton was een markante man met een bijzonder warm hart voor David. Hij was trouw aan onze vereniging en aan de mensen in zijn omgeving. Gedreven, op zijn eigen rustige wijze, en met tomeloze inzet. Wij zijn hem daar erg dankbaar voor en zullen hem ontzettend missen. Wij wensen zijn naasten, in het bijzonder Janet Visscher, veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

1 reactie

  1. Heleen

    Wat een verdrietig nieuws. Mooi getypeerd en heel herkenbaar in deze in memoriam. Dank aan Ton voor al zijn ritjes tussen station en David gebouw jaren lang. En de gezellige gesprekken onderweg, we hebben wat af gepraat over cd’s en bekende brassbands. Veel sterkte met elkaar de komende tijd en in het bijzonder voor Janet. Hoop dat de muziek jullie troost brengt. Groetjes van Heleen