Brassband David neemt dit jaar weer deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. Gezien de muzikale groei van de band in de afgelopen periode doen we dit jaar weer mee om een plaats in het spreekwoordelijke linkerrijtje. Om onze muzikale ambitie ook financieel te ondersteunen verkopen we dit jaar doosjes Wilhelmina pepermunt. Voor € 1,50 per doos helpt u onze vereniging. Deze zijn van harte bij u aanbevolen en worden door de leden en supporters verkocht.

Zoals gezegd hebben we ook muzikale stappen gemaakt. Een muzikale basis voor een goede deelname aan het NBK is gelegd in een muziekhotel in Wissel bij het Duitse plaatsje Kalkar. Met veel enthousiasme hebben we gerepeteerd op het muziekstuk voor de NBK. Onder de bezielende leiding van onze dirigent Wilbert Zwier hebben we veel geleerd. De technische moeilijkheden hebben we overwonnen. Onze muzikaliteit krijgt van Wilbert de ruimte waardoor we boven onszelf uitstijgen. De brassband gaat weer stralen.

Uiteraard hebben we ’s avonds de persoonlijke banden aangehaald en groepsdynamiek verstevigd. Onder het genot van een spelletje Bingo en een voorzichtig glaasje bier met Duitse worst is het gezellig geweest tot in de kleine uurtjes.

Dit belooft wat voor de try-outs in Gorredijk op 18 oktober en in Schoonhoven op 25 oktober waar u van harte bent uitgenodigd. Hier kan het resultaat van onze inzet beluisterd worden.