Brassband David neemt dit jaar weer deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. Gezien de muzikale groei van de band in de afgelopen periode doen we dit jaar weer mee om een plaats in het spreekwoordelijke linkerrijtje.

Op zaterdag 18 oktober hebben we deelgenomen aan de try-out in Gorredijk. Dit was voor ons heel spannend want het was het eerste optreden met onze nieuwe dirigent Wilbert Zwier. Het optreden was in een woord geweldig. Wilbert wist ons enthousiasme te sturen zodat we op het juiste moment muzikaal wisten te pieken. Komende weken gaan we alles nog fijnslijpen zodat we op de NBK op ons hoogtepunt zitten.

Aanstaande zaterdag 25 oktober gaan we naar Schoonhoven. We spelen daar op het Atellier Pfeiffer NBK Try-out. De tryout begint lekker vroeg om 18:30 uur. Hierdoor hebben we nog alle tijd om na afloop deel te nemen aan de zogenaamde Brass-Night. In de Koperdoos wordt onder het genot van een hapje en een drankje de optredens besproken. De banden tussen de muzikanten worden daar weer aangehaald. We hebben er zin in.