Op 25 oktober heeft Brassband David deelgenomen aan het Atelier Pfeiffer Brass Event in Schoonhoven. We hebben daar het verplichte werk The Son of the Light gespeeld. Dit is voor ons de perfecte generale geweest. De akoestisch lastige zaal zorgde ervoor dat we extra aandacht voor het samenspel hebben gekregen. Daarnaast hebben we een jury verslag gekregen van ons optreden. Dit allemaal zal ons helpen op de kampioenschappen in TivoliVredenburg.

De sfeer in Schoonhoven was geweldig. Lekker ontspannen, goed publiek en afwisselende bands. Na afloop hebben we alles besproken op de after party in de repetitieruimte van Brassband Schoonhoven. Na een glaasje limonade en een oudhollandse polonaise zat de sfeer er goed in. We hebben stoere brassband verhalen uitgewisseld en daarna was het nog lang onrustig in Schoonhoven.

Maar morgen staat het echte werk te wachten, vanaf 9 uur staan wij klaar om onze versie van het werk te laten horen aan de jury. Om kwart voor 9 zal de loting plaatsvinden waarna de eerste band om 10.oo uur zal beginnen. De 2e divisie is sterk bezet met maar liefst 8 bands waaronder de Nederlands kampioen van vorig jaar (Brassband Schoonhoven B) en de kampioen van de vier jaar daarvoor (Brassband Excelsior Ferwert). Het belooft een prachtige dag te worden waarop wij onze uiterste best zullen doen de beker dit jaar naar de Overijsselse hoofdstad mee te nemen.

Kom ons morgen aanmoedigen in het prachtige nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht. Kaarten zijn bij de kassa te koop.
Kijk voor het volledige programma op www.enbk.nl