Koper Ensemble Op 12 maart heeft voor de eerste keer het koperensemble van Brassband David opgetreden. Tijdens het SaFaBra Concert van T.O.G. uit het Harde hebben we deze primeur aan het publiek mogen laten horen. Het was een groot succes en het publiek heeft van alles enorm genoten.

We zijn door T.O.G. gevraagd om mee te spelen op het SaFaBra concert. We hebben warme banden met T.O.G. en daarom waarderen we de uitnodiging. Het is zeer uitdagend om dit met een koperensemble in te vullen. We zijn daarmee extra flexibel en kunnen daarmee net iets meer brengen.

Er is speciaal voor deze gelegenheid passende muziek uitgezocht die bij het warme en vrolijke karakter van deze avond past. Hiermee hebben we juiste snaar bij het publiek geraakt. Dit werd bijzonder gewaardeerd. De avond was ook zeer afwisselend ingedeeld zodat het publiek zich geen moment heeft verveeld. Gezamenlijk hebben we afgesloten met een mooie saxofoon solo.

De solisten Mirjam en Marije

De solisten Mirjam en Marije

Hoogte punten van ons optreden waren de prachtige opening met “Song for Japan”  en “In the Hall of the Mountan King of Pop”.  Ook is er veel waardering voor de onze interpretatie van “Halalujah” van Leonard Cohen. De eerste regels van dit lied passen uitstekend bij de achtergrond van Brassband David. Onze twee solisten, Marije Santbergen en Mirjam van der Meer hebben bijzonder muzikaal gespeeld. De warme klanken uit hun flugelhorns is de basis voor hun muzikaliteit en hun goede samenspel.

Allart en Eef zwepen het publiek op

Allart en Eef zingen met het publiek

We hebben ons optreden afgesloten met Paint it, Black van de Rolling Stones. Na de gevoelige opening en de solo van Lex gaat het los met de opzwepende melodie.  Onder aanvoering van Allart en Eef is er lekker meegezongen. Al met al een waardige uitsmijter voor een mooi optreden.

Mirjam is blij na het optreden