Zaterdag 27 februari heeft de jonge tromboniste Esther een trombonedag bezocht in het Muzisch centrum in Emmeloord. Deze dag was georganiseerd door Oene Krist en het New Trombone Collective. Een zeer leerzame ervaring voor dit talent. Zelf vertelt ze het volgende erover:

IMG_7261Er was een trombone dag georganiseerd voor trombonisten. Als je daar was ging je als eerste inspelen. Je zat in je eigen  groep en die groepen waren verdeeld in A, BC en D. Ik zat in de A-groep. Na het inspelen  kon je een stukje van jezelf laten horen en daar werden dan tips en tops voor gegeven. Tussen het spelen door was er even pauze. Na de pauze gingen we met alle trombonisten een muziekstuk instuderen.  Na de middagpauze was er een concert van het New Trombone Collective. Dit zijn hele goede trombonisten. Bijna net zo goed als Eef Kuper van brassband David.

’s Middags hebben we nog meer geoefend. De dag hebben we afgesloten met een mooi slotconcert. Alle groepen hebben hun ingestudeerde liedje laten horen voor het publiek. Ook onze begeleiders hebben wat laten horen. Heel erg mooi. Ik heb erg genoten.
Esther over de trombonedag