Na lang wachten was het afgelopen weekend eindelijk zover; studieweekend! Een weekend lang samen muziek maken en gezelligheid met de leukste brassband van Nederland, wat wil je nog meer? Op de repetitie voor het weekend begon de stemming er al lekker in te komen. Met Geeuwke als onze studieweekendleider bespraken we nog even de laatste details en toen was het eindelijk vrijdag.
Uit alle hoeken van het land reden we vrijdag richting ‘de Wissel’ in het Duitse Kalkar. Nadat we samen gegeten hadden kon het feest beginnen.

Zoals we van elkaar gewend zijn, hadden we vrijdag een productieve repetitie met tussendoor een lekker bakkie koffie. Na de repetitie werd meteen Gerco’s lichtensetje opgebouwd en kon het feest beginnen. Zowel op als naast de dansvloer was het één groot feest. Fijn om het ook zo leuk met elkaar te hebben naast de repetities. We zijn niet voor niks de leukste brassband van Nederland natuurlijk 🙂 Tot in de late uurtjes was het gezellig en als afsluiting werd er door een select groepje nog wat koraalmuziek gespeeld.

Als een echte muzikant zat iedereen de volgende dag weer fris&fruitig aan het ontbijt en begonnen we de dag met het leukste dat er is; samen muziek maken.

Een druk programma; natuurlijk doen we op 28 oktober mee aan de NBK. ‘Frontier Vision’, het verplichte werk voor de tweede divisie hebben we uitgebreid gerepeteerd. Heerlijk om op zo’n dag de tijd te hebben om alle vierkante centimeters van een stuk te behandelen. Daarnaast doen we op zondag 15 oktober mee aan de concertreeks ‘Muziek met een Plus’. Dit concert zat plaatsvinden om 15.00 uur in Berkum, Zwolle. Voor meer info; www.muziekmeteenplus.nl. We gaan een mooi programma neerzetten met als thema ‘Missie’.

Na een perfect verzorgde BBQ door Sabine van de Wissel werkten we aan de teamspirit bij de bonte avond. Een heel andere manier van samenspelen, maar ook dat ging ons goed af. Uiteraard hebben we daarna de vrijdagavond nog eens dunnetjes overgedaan. Niet iedereen hield het vol tot de sluiting van het barretje, maar nachtrust is ook belangrijk, zeker voor de wat oudere ‘jongeren’ onder ons.

Op zondag was de concentratie nog lang niet weg en vooral Wilbert was opvallend energiek. Mooie repetitie gehad en na de lunch was het toch echt voorbij. Studieweekend 2017 zat erop. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Voor wie het resultaat van ons harde werken wil beluisteren; zondag 15 oktober 15.00 uur ‘Muziek met een Plus’ in Zwolle. Dit is tevens onze eerste try-out voor de NBK. Op 21 oktober nemen we deel aan de ‘mini-NBK’ in Utrecht en natuurlijk gaan we ervoor tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 28 oktober in Tivoli Vredenburg, Utrecht.