Aanstaande donderdag 11 juni om 21:00 uur houdt Brassband David een try-out in het Bazuingebouw aan de Jupiterstraat 8a te Zwolle. Om 21:00 start dit miniconcert met een optreden van de B-Band. De A-Band zal het programma vervolgen met het repertoire wat gespeeld wordt op de Dutch Open Brassband Championships. Na afloop is er alle gelegenheid om na te praten en het glas te heffen om de brassband succes te wensen.

De B-band bestaat pas 3 maanden en ondanks de korte periode van bestaan wordt dit al hun derde optreden. Ze starten graag het optreden want wachten totdat de A-band klaar is, dat is een grote opgave. Het enthousiasme spet eraf en de jeugdige onbevangenheid maakt het een genot om naar te kijken en te luisteren. De vereniging is zeer trots op deze jeugd en we hopen dat dit uitstraalt en dat er meer mensen bijkomen.

Na de B-band vervolgt de A-band met het programma. Na de opening met de mars Mercury zal het publiek opgewarmd zijn voor het echte brassband geluid met een vertolking van Lady Stewards Air. Het testpiece Lake of The Moon staat daarna op het lessenaars. Dit hebben we ook al succesvol uitgevoerd op ons optreden tijdens de Week van de Amateurkunst. Dit willen we herhalen in Drachten tijdens de Championships.
Onze solist van de avond is Arne Schepers. In de bekende klassieker Childeren of Sanchez laat hij zich van zijn beste kant zien. De romantische klanken uit zijn flugelhorn brengt menig meisjeshart een beetje van slag. Kortom een mooi programma waar we iedereen graag bij uit willen nodigen.

Na afloop is ruim tijd om het glas te heffen en een hapje te eten. We kunnen dan de A-Band succes wensen want ze zijn van plan om hoge ogen te gaan gooien op de Dutch Open Brassband Championships.