Afgelopen weekend heeft Brassband David, Cultureel Ambassadeur van Zwolle, meegedaan aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Als eerste band van de dag, hebben we op dit prachtige podium in Tivoli Vredenburg, gespeeld voor wat we waard zijn. Met een heerlijk gevoel kwamen we van het podium af.

De rest van de dag was voor de meesten van ons gevuld met eenĀ  ontspannen biertje na het optreden en genieten van alle andere bands in de 2e en 1e divisie. Aan het einde van de middag werd het weer een beetje spannend, want de prijsuitreiking kwam in zicht.

Wij hebben door de deskundige jury een waardering van 81 punten gekregen, dat is goed voor de 9e plaats in de 2e divisie. Helaas waren er 8 bands die beter gespeeld hebben dan wij. Niet helemaal de uitslag waar we op gehoopt hadden maar we blijven trots op onze mooie voorbereiding en alles wat we daarin geleerd hebben. Zoals een gewaardeerd lid sprak afgelopen zaterdag: “Het gevoel dat we hadden na afloop van ons optreden, pakt niemand ons meer af!”

Wij feliciteren de winnaar van onze divisie; Excelsior Ferwert. Prachtig gespeeld!