Na 10 jaar enthousiast proberen is het gelukt. Op 12 maart gaat een lang gekoesterde wens van de muziekvereniging Brassband David in vervulling: de B-Band wordt opgericht. Hiermee bieden we een plaats waar jong muzikaal talent kan oefenen en op muzikaal gebied kan groeien. Het is de mogelijkheid om lekker muzikaal uit te leven voor jong en oud. De B-Band repeteert op donderdag van 19:00 tot 19:45 in het verenigingsgebouw aan de Jupiterstraat 8A te Zwolle. Hierdoor is het optimaal voor de doelgroep jeugd en jong volwassenen.

We zijn al gestart met een paar proefrepetities om de sfeer te proeven. Het is altijd een beetje spannend voor de eerste keer. Onder leiding van de jonge dirigent Wilbert Zwier hebben we de eerste noten al geblazen. De resultaten zijn zo goed dat we al een paar optredens hebben geboekt. Op 24 april speelt de B-Band op het jubileumconcert van de vereniging, 2 mei in het Dolfinarium en op 20 juni spelen we in Groningen. Voor volgende zomer hebben we zelfs een tournee met een slotconcert op Terschelling gepland. Leuke uitdagingen genoeg.

B-Band van Brassband David is gestart!

Als je dit leuk vind en je kunt of wilt een echt instrument spelen dan ben je van harte welkom op de repetitie. Misschien kun je gelijk proberen of je een beetje muzikaal bent. Je mag op donderdag gewoon binnenlopen tussen 19:00 en 19:45 of kijk op onze website http://www.brassbanddavid.nl of check Facebook (https://www.facebook.com/brassbanddavid )