Brassband David is niet vies van leuke en spannende samenwerkingen in en rond de stad Zwolle. Volgende week staat er iets heel bijzonders op ons programma: ‘De Oversteeg’. Een buiten theaterproductie samen met Theater Initiatief Zwolle waarvan de regie in handen ligt van Stan Fritschy. De voorstellingen zullen plaatsvinden rond de Sassenpoort op 6-8 juli.

Stegen zijn smal, donker, vies en eng. Je wilt er niet zijn en loopt er het liefst zo snel mogelijk aan voorbij. Maar Stegen zijn ook de afslagen die je (on)bewust hebt genegeerd, de overtuigingen waarin je hopeloos bent verdwaald, de lastige herinneringen die je diep hebt weggestopt.

De Oversteeg is locatietheater met spannende muziek in en rond de stegen in de Sassen-straat. Laat je meevoeren in deze Zwolse stegen, maar ook in de donkere, angstige, onzekere stegen in het leven van de geslaagde zakenvrouw, de geniale muzikant en de opportunistische architect. Zo maakbaar als alles in hun hoofden lijkt, zo weerbarstig blijkt alles in confrontatie met de werkelijkheid.

De Oversteeg is een tragikomedie op een paar vierkante meter. Succes, falen, empathie, arrogantie, een lach, een traan maar ook tekst en muziek gaan naadloos in elkaar over.
In De Oversteeg wordt de toeschouwer letterlijk en figuurlijk een aantal stegen in gezogen. Durf jij de oversteek te maken naar jouw duistere stegen?

De voorstellingen zullen plaatsvinden van 6-8 juli. Op vrijdag, zaterdag- en zondagavond om 20.00 uur en op zondagmiddag om 15.00 uur. Een kaartje kost 12 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro.  Kaarten zijn te bestellen via: http://www.tiz.nu/reserveren/