We keken er al maandenlang naar uit, onze deelname aan Surventobrass. Hét entertainmentfestival voor brassbands.

Surventobrass is een jaarlijks terugkerend festival voor brassbands. Het festival is bedoeld om de mooie brassmuziek te promoten bij een breed publiek.  Voor zowel de brassbandliefhebber als voor ieder ander is het festival een fantastische belevenis. De opzet is dat er muziek wordt gespeeld waarbij de bands zorgen voor een aantrekkelijk optreden.  Daarom moet er een aantrekkelijk programma worden uitgevoerd, niet alleen muzikaal maar ook entertainment is van belang waarbij de interactie met het publiek ontzettend belangrijk is. Hiermee kunnen bands laten zien hoe aantrekkelijk blaasmuziek kan zijn waardoor de populariteit stijgt. Het optreden wordt beoordeeld door een vakkundige jury.

Omdat Brassband David niet vies is van een beetje entertainment, leek ons dit bij uitstek een festival voor ons. In de voorbereiding op Surventobrass hebben we ons best gedaan om een aantrekkelijk programma in elkaar te steken waarin een duidelijke verhaallijn zit. We wilden graag een verhaal vertellen aan het publiek en ons optreden een totaalbeleving te laten zijn.

Na de try-out op ons Jubileumconcert, waar de show goed ontvangen werd, hebben we de afgelopen weken ons best gedaan om de show zo goed mogelijk te perfectioneren. Met medewerking en hulp van regisseur Stan Fritzy, de Artistieke Commissie en ons eigen enthousiasme om een keer wat anders te doen hebben we een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad. Superleuk om na te denken over hoe we onze passie, brassbandmuziek, ook goed over kunnen brengen op het publiek.

Het thema van onze show was ‘Terra Futura’, wat vrij vertaald staat voor ‘De toekomst van de Wereld’. Met prachtige beelden, sfeervolle muziek, witte pakken, danseressen, licht en natuurlijk de rookmachine, hebben we geprobeerd om een memorabel optreden neer te zetten. Na afloop van ons optreden hadden we een ontzettend goed gevoel en dit werd ook bevestigd door reacties uit de zaal.

We zijn ontzettend trots en blij om te kunnen vertellen dat we aan het eind van de avond de Entertainmentprijs én de 3e prijs in de A-groep in ontvangst mochten nemen. We willen de jury, de organisatie van Surventobrass en alle deelnemende bands bedanken voor de geweldige avond en de mooie optredens!

Benieuwd hoe ons optreden eruit zag? Gelukkig hebben we de foto’s nog: