Op vrijdag 24 april heeft de vereniging het 120 jarig jubileum gevierd. We hebben goed uitgepakt met een zeer gevarieerd programma. De A-band speelde geweldig en was afwisselend in muziekstijlen. Een van de hoogtepunten mag wel Sosban Fach genoemd worden. Enorm dynamisch maar toch ragfijn gespeeld.

De B-band trad voor het eerst op. De leden waren gespannen maar hadden de juiste focus. Met mooie muziek trokken ze het publiek naar zich toe. Het publiek mocht zelfs een beetje meedoen wat tot een groot succes heeft geleid.

Daarna presenteerde Frits Volkers vol gedeelde trots zijn boek over de geschiedenis van David. Ongelooflijk wat zit er een werk in. Een prachtig boek. Naast historische feiten ook mooie foto’s en anekdotes. Gelukkig is het te bestellen via contact@brassbanddavid.nl
Ere-dirigent Dirk Annema en ere-voorzitter Frits Volkers sloten in stijl af met een tubakwartet van Eric Ball. Een ontroerend moment om beiden weer samen aan het werk te zien. Oud-lid Ard Horsman en spelend lid Ernst Groenenberg complementeerden het kwartet.

Na de pauze vervolgde de A-band met swingend modern repertoire. Samen met de band Soular Flare werd het een zeer swingende soul belevenis. Dirigent Wilbert Zwier had de juiste muziek gearrangeerd zodat het muzikaal zeer goed was. De uitsmijter was Minnie de Moocher, wat enorm werd gewaardeerd. Na afloop speelde de band tot in de vroege uurtjes.

De locatie waar het concert werd gehouden was uniek.  We hadden een verlaten bedrijfspand gevonden op een industrieterrein. Een gewaagde vondst voor een brassband. Hiermee laten we zien dat we buiten de gebaande paden denken en een terecht cultureel ambassadeur van Zwolle zijn.
De opbouw had wel wat voeten in  de aarde maar dit is ons gelukt. Een korte sfeerimpressie willen we graag delen met een kort filmpje.

 

Foto’s: Janneke Hoekerd