Het is als meer als 30 jaar een traditie dat we op koningsdag een aubade verzorgen in het Woonzorgcentrum Berkumstede/De Wissel. Zoals elk jaar was het weer een gezellige drukte. Helemaal mooi was de aanwezigheid van een aantal oud-leden zoals Derek Berends en Jan Bos. Traditioneel openen we altijd met het Wilhelmus. Dat is dit jaar ook weer gelukt. De bewoners en bezoekers zongen uit volle borst mee.

Daarna vervolgde de A-band onder leiding van inval-dirigent Benita Dam met een aantal bekende koralen en liederen. Dit werd bijzonder gewaardeerd.

Een nieuw element was het optreden van de B-band. Dat de jeugd de toekomst heeft is bij Brassband David goed te zien. Ze hadden speciaal repertoire ingestudeerd voor koningsdag. Het jongste lid stond op de stoelen om het publiek op te zwepen bij het volksliedje “Ik heb een tante in Marokko”. Met zijn enthousiasme kreeg hij de hele zaal aan het zingen. Als waardige afsluiter was “In Holland staat een huis” zeker op zijn plaats.

Daarna sloot de A-band het optreden af. Naast het bekende “U zij de glorie”, wat vaak voor het koningshuis wordt gespeeld, werd ook de bekende oud-Hollandse liedjes gespeeld.
Na afloop hebben we nog genoten van koffie met gebak en een glaasje oranjebitter. Het was weer een prachtige ochtend.