Wilbert Zwier nieuwe dirigent Brassband David

Wilbert ZwierPer 1 juni 2014 is Wilbert Zwier aangesteld als dirigent voor Brassband David. Na diverse proefdirecties is de brassband enorm enthousiast over de muzikaliteit en passie van Wilbert. Ondanks dat Wilbert Zwier een jonge en relatief onervaren dirigent is vindt de brassband dat ze met de keuze voor hem de juiste weg zijn ingeslagen. Deze frisse wervelwind zal de uitstekende musici van David opzwepen tot mooie muzikale prestaties.

Met de aanstelling van Wilbert Zwier is een roerige periode van interim dirigenten en proefdirecties afgesloten. Brassband David is enorm trots dat Wilbert het avontuur met hen aan wil gaan. Samen met de musici, dirigent en het bestuur zijn de ambities en mogelijkheden uitgesproken. De komende jaren wil de band groeien tot een vaste waarde in de top van de 2e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Daarnaast is er een doelstelling om de “cultureel ambassadeur van Zwolle” te worden. Wilbert is een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid die buiten de traditionele paden van
de brassband wereld durft en kan denken. Dit sluit naadloos aan op het karakter van de brassband. Daarom is hij de juiste man op het juiste moment die de brassband kan helpen deze ambities waar te maken.

1 reactie

  1. Wilco

    Uit ervaring mag ik zeggen een heel goede keus. En ik mag wel zeggen uit ervaring (Oranje Roden). Wilbert is een absolute sfeer maker en weet ik zou bijna zeggen te veel van muziek en weet dit met passie over te brengen.

    Wilco